Vi kender alle til fremlæggelser. Vi ved også, at moduler kan blive virkelig lange, hvis man skal sidde og lytte koncentreret til 5, 6, 7... elevoplæg om et givent emne. En måde hvorpå man kan komme dette til livs er ved at inddrage programmet ScreenCast-O-Matic, der lader eleverne optage et oplæg på video. Programmet træner elevernes mundtlighed, ligesom de bliver mere bevidste om retoriske virkemidler. Det kan være grænseoverskridende at høre sin egen stemme, så man kan med fordel lade eleverne "fremlægge" i mindre grupper indtil de har vænnet sig til denne form.
Fordelen ved dette program, i forhold til en almindelig podcast, er, at man har mulighed for at illustrere sine pointer ved at inddrage tabeller, billeder mv. ScreenCast-O-Matic er nemlig et program, hvor man kan optage en video af ens skærmbillede og speake henover.
I kender sikkert denne model fra Youtube, hvor der ligger utallige videoguides, der er designet til at afhjælpe forskellige problemstillinger. Ved at inddrage dette redskab i undervisningen skaber man et helt nyt fagligt univers, hvor fremlæggelser, analyse og diskussion bliver til en fælles vidensdeling.
Guide til ScreenCast-O-Matic:
(INDSÆT INTRO-FIL FRA YOUTUBE)
Med ScreenCast-O-Matic er det muligt at oprette sin egen åbne kanal (på hjemmesiden), hvor eleverne kan optage små klip, lægge dem op med det samme og afspille dem. Det er relativt nemt og lader eleverne blive fortrolige med værktøjet.
(INDSÆT FIL FRA ARABISKE FORÅR')
Konkrete idéer til screencasting: