Følgende undervisningsform kan bruges som opsummering af dagens lektie, hvis man er presset ift. lektionsplan eller blot ønsker at bruge timen på noget andet. Den kan ligeledes bruges til, at opsummere forrige time eller forrige forløb, alt efter hvor lang tid man sætter af .
Eleverne skal alle stille sig i to cirkler, som er lige store, således at hver elev står overfor en makker i den anden cirkel.
Hvis der er elever som ikke er i stand til at være med (ikke har læst, sygdom etc.), så hæfter man sig på en af de andre elever, og lytter aktivt (stiller uddybende spørgsmål).
Læreren har på forhånd udarbejdet et ark med spørgsmål der dels dækker lektien/forløbet, og dels indeholder både redegørende, analyserende og diskuterende spørgsmål.
Når et spørgsmål er stillet, så får eleverne et par minutter til at snakke sammen. Evt. starter den ene eksklusivt med at tale, mens den anden lytter passivt. Dette tvinger ellers stille elever til at komme på banen. Når man fornemmer, at eleverne er færdige, så giver de hinanden et kram, kaster et håndtegn etc. Og ydrecirklen rykker en plads til venstre. Dernæst får de stillet et nyt spørgsmål.
Denne leg er rigtig god til at få italesat sin viden, uden det pres som ellers er til stede i en normal ’klasse-situation’, hvor samtlige elever (og lærer) lytter til en. Her er det blot en eller to af ens klassekammerater, som man ’står til ansvar overfor’. Dette betyder, at mange flere elever end ellers får mulighed for, at være ’på banen’, samtidig med at det øger motivationen for at fokusere på at huske fremtidig lektielæsning.
Man kan umiddelbart være nervøs for, om man kan huske lektien, men det viser sig ofte hurtigt, at når man først begynder at diskutere, så kan man huske meget.